27 Mayıs 2016 Cuma

SIRA DIŞI İNSANLAR (2)






insan resmi ile ilgili görsel sonucu
















Değerli Dostlarım,

Dün "Sıra Dışı İnsanlar (1) "  olarak paylaştığım yazımın, sayfa uzunluğu nedeniyle bir kısmını bugüne aktarmak zorunda kalmıştım. 

Bu arada sizlerle dünkü    paylaştığım yazımız siz "Değerli Dostlar" ım tarafından çok büyük bir ilgi odağı oldu, herkese çok teşekkürler.

Umarım her iki yazının sonunda aklınızda  kalan bilgiler ve öğütler sizlere ve tüm insanlara gelecekte  faydalı bir ilham kaynağı olur.

"Daima olmak istediğiniz kişi olmak için hiçbir zaman geç değildir. Yaşamınız bir sanat eseri olsun. Ve sizi takip edenlerin kalbinde yerini alacak bir miras bırakın."  Robin Sharma.

En iyi dileklerimle. Esen kalın.



Robin Sharma dan sözler ve öğütler (2)

Bunlar da “başarı” için verdiği taktikler:
– Sabahları erken kalkın. Mesela 4’de veya 5’te. İlk yarım saati kendinize ayırın. Kahve eşliğinde sessiz bir ortamda gününüzü planlayıp kişisel hedeflerinizle karşılaştırın. Kitap okuyun, düşünün. Bu yarım saat kutsal zamandır.
– Sağlığınızı birinci öncelik yapın. Düzenli spor yapın; sağlıklı yemekler (yağsız, bol sebze, bol su ve vitamin takviyesi) yiyin. Kısaca, sağlığınızı birinci öncelik yapmak için kalp krizi geçirmeyi beklemeyin.
– Sağlıktan sonra en önemli öncelik aile. Özellikle çocuklarınızla kaliteli vakit geçirin, onları tanıyın.
– Hayattaki en önemli amacınız ne ise her gün onun için mutlaka Bir şeyler yapın.
– Her gün sonunda o günü değerlendirin. Hedeflerinizi gözden geçirin.

Zor ve pek de keyif almadığınız bir iş yapıyorsanız (mesela bir alışkanlığınızı değiştirmek, bir korkunuzu yenmek gibi) kendinize en azından 30 günlük bir süre tanıyın. Her gün %1’lik bir aşama kaydedin. Bu bir ayda %30 demek. %1 zaman içinde mutlaka galip gelir.

Hayatta hayal ettiğimiz “değişiklikleri” yapmamıza engel olan dört faktör var:
– Korku: Bilinenin bilinmeyene olan üstünlüğü. Korktuğun şey neyse, artık korkmayana kadar onun üstüne git.
– Başarısızlık: Başarısız olmak istemediğimiz için denemeye dahi kalkışmamak. Oysa en büyük başarısızlık denemeyi başaramamak.
– Unutmak: Kitaplardan veya seminerlerden öğrenip heyecan duyduğumuz konuları günlük hayatın karmaşası içinde unutma eğiliminde olmak. Öğrendiğimiz en değerli şeyleri yazarak sürekli görebileceğimiz yerlere asmak bir çözüm olabilir.
– İnanç eksikliği: Çoğu kişide kişisel gelişim konularına karşı alaycı bir tutum var. Bu belki de çocukluk yaşlarında yaşanan bazı başarısızlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Oysa başarıya giden yol başarısızlıklardan ve risk almaktan geçiyor.
robin sharma ile ilgili görsel sonucu

Ve şimdi de sırada “mutlu olma” sırları var:
– Yeni bir araba sizi sadece birkaç hafta mutlu eder. Yeni bir ev bir kaç ay. Gerçek mutluluğun anahtarı “hizmetkarlıkta.” Diğer insanlara “yardım” etmekte. Aldıklarımızın değil, verdiklerimizin üzerine inşa edilen bir hayat gerçek mutluluğu getirir.
– Hayatı kendi değer ve kurallarınla yaşa. Kendi yarışını koş. Rüyalarına karşı saygılı ol.
– Ünvansız yaşamayı öğren. (Bu arada bir arkadaşının verdiği kartvizit onu çok etkilemiş, kartında isminin altında ünvan olarak “Human Being” [İnsanoğlu] yazıyormuş.)
– Para kazanmanın kötü bir yanı yok. Ancak para birinci önceliğe çıktığında, sen basamakların en üstüne çıksan bile içinde bir boşluk, eksiklik hissedersin. Kimse mezarda senin ne kadar zengin olduğunla ilgilenmez.

En büyük risk, risk almamaktır.
Harcanacak en kötü şey ise hayatın kendisi. Sen doğduğunda ağlarken, bizler gülüyorduk. Öyle bir hayat yaşa ki, öldüğünde sen gülerken dünya ağlasın.

İşte size Ferrari’sini Satan Bilge Robin Sharma. Açıkçası yukarıdaki tüm bu doğrulara inanarak imzamızı atıyoruz. Bir sonraki yazımızda ise işte bu “doğruları satarak” nasıl kişisel bir başarı hikayesi yaratılabileceğinden bahsedeceğiz.

 O zamana dek, kalın sağlıcakla.

Kaynak : Fikir Atölyesi, Tunç Kılıç

Günün Sözü :
Amaçlarına odaklanmaya devam et. Evren geri kalan her şeyi halledecektir. Robin Sharma

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Mayıs 27,2016, Antalya







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder