29 Ağustos 2016 Pazartesi

KAYBOLAN İNGİLİZ TABURU Norfolk Olayı




kaybolan ingiliz taburu RESİM ile ilgili görsel sonucu
















Merhaba Dostlarım,

' İsimsiz Kahramanlar' adı altında yayınladığım yazı dizimizin sizler tarafından büyük ilgiyle ve beğeniyle izlenmiş olması beni çok mutlu  etti ve aynı zamanda çok şaşırttı. Okuyucularımın bu tür bilgilerini yeniden tazelemesine ve de yenilemesine ihtiyaç duydukları gerçeğini ortaya koymuş oldu. Belkide Ulusumuzun zor bir dönemeçten geçtiği şu günlerde Milli Duygularımızın  hat safhaya gelmiş olması ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramımız nedeniyle, bizleri bu ve buna benzer yazıları okumaya gereksinim duymamızı sağlamış olabilir kanaatindeyim

Bugünkü yazımızda, Çanakkale Savaşımızda gerçekten yaşanmış bir olaydan bahsetmek istiyorum. Bu olaydan 50 yıl  sonra 3 Anzak askeri tarafından görgü tanığı olarak verdikleri ifadelerinden de anlaşıldığı üzere, İngiliz Taburunun bir bulut kitlesi içinde bir daha görülmemek üzere ortadan kaybolmuş olmasıdır.
Bir diğer belge ise İngiliz Savaş Tarihi Arşivi olan "Official History"nin Çanakkale bölümünden; Belgede Norfolk Tabur'unun adı geçiyor ve sonra devam ediliyor; " ..mevsimsiz ortaya çıkan bir sis tarafından birliğin hepsi yutuldu, bu sis, güneş ışınlarını güçlü bir biçimde yansıtıyordu hatta topçulara hedef gösteren gözcülerin gözleri kamaştı ve top ateşi kesildi. Bu 250 askeri bir daha ne gören, ne de duyan oldu.."

En iyi dileklerimle. Esen kalın.


kaybolan ingiliz taburu RESİM ile ilgili görsel sonucuÇanakkale Boğazı'nı geçip, İstanbul'a ulaşmak isteyen Küresel Eşkıya İtilaf Devletleri, binlerce askerle Gelibolu Yarımadası'na ayak atmış, vatan topraklarımızı işgal etmişti. Her karış toprağında kanlı savaşların yaşandığı, anaların oğullarının başına kına yakarak savaşa gönderdiği bölgede, İngiltere'den gelen 4. Norfolk Taburu' nun Anzak Koyu'nda, bir bulut kütlesinin içinde kaybolduğu iddiası, 100 yıldır konuşuluyor. Gelibolu Yarımadası'ndaki savaşa katılan İngiliz Kraliyet Ordusu'na ait 4. Norfolk Tabur'unun, 12 Ağustos 1915 tarihinde Anzak Koyu mevkiindeki 60. Tepede büyük bir bulut kütlesinin içinde kaybolduğu iddia edilmiş, bu olay savaştan sonra çeşitli tarih kitaplarında yerini almıştı.


çanakkale savaşında ingiliz taburunu yutan bulut resim ile ilgili görsel sonucu
Yeni Zelanda Kıtası'nın 1. Sahra Birliği'ne bağlı 3. Bölükte savaşa katılan F. Reichardt, R.Nevnes ve J.L. Newman adlı üç asker, bu olaydan 50 yıl sonra olayın görgü tanığı olduklarını iddia etmiş, güneyden esen 6-7 kilometre hızındaki rüzgara rağmen, yaklaşık 250 metre uzunluğunda, 65 metre yüksekliğinde ve 60 metre genişliğindeki bulut kültesinin yer değiştirmeden 60. Tepe üzerinde durduğunu ve İngiliz askerlerinin bu kütlenin içinde kaybolduğunu anlatmışlardı. Bu olay, kimilerine göre gerçek, kimilerine göre rivayetten başka bir şey değildi. Ancak, bu tür olaylar, tek bir gerçeği değiştirememişti; o da, ''Müslüman Mücahitlerin vatan ve millet sevgisi uğruna verdiği binlerce candır...''

https://youtu.be/Sa6oKpDPudc


kaybolan ingiliz taburu ile ilgili video
Günün Sözü: Savaşırken ölenleri kahraman yapan, ölümleri değil, ölümlerinin sebepleridir.
Napoleon Bonaparte

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol,blogspot.com.tr/
Ağustos 28, 2016, Antalya













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder