31 Ocak 2017 Salı

ŞUBAT AYI










Merhaba Değerli Dostlar,

Bildiğiniz üzere her yeni bir aya girerken o ayın tanıtımını yapmayı, ayın özelliklerini, burçlarından bahsetmeyi bir  gelenek haline getirmiştik. Şubat ayını tanıtımını yapmamız gerektiğinden, konulu yazılarımıza affınıza sığınarak ara vermek durumunda kalıyorum...

Şubat ayı kış mevsiminin son ayıdır. Şubat Ayı aynı zamanda bahar mevsiminin habercisi olarak bilinir. Şubat ayı sonunda yavaş yavaş baharların açtığı görülür, yeter ki bu bahar dalları çok şiddetli rüzgarlara ve hava ısısının  aniden eksi derecelerin altına  düşmesin, yoksa esas baharı görmeden yalancı baharı yaşarlar.

Şubat ayı neden 28 gün çeker hakkında bilgi kısaca, Şubat ayı neden 28 gündür?
Şubat Gregoryan Takviminde senenin ikinci ayı, normal yıllarda 28 günden oluşur. Artık Yıllarda Şubat ayı 29 günden oluşur. Şubat ayı en kısa aydır.

Takvim tarih boyunca birçok aşamadan geçerek bugünkü haline ulaşmıştır. Günümüzde kullanılan takvim ise Roma imparatoru Julius Caesar’ın dönemin astronom bilgini Sosigenes’e düzenlettiği takvimden kaynaklanır. Takvime imparatorun adından yola çıkılarak Jülyen takvim adı verilmiştir. Bugün bildiğimiz veriler bu takvimde de aynen geçerlidir, her yıl 365 gündür ve 1 yıldan 6 saat artar. Bu rakam 4 yılda bir 366 güne ulaşır ve Şubat ayına 1 gün eklenir. Bir yılda 12 ay olduğu düşünülürse 366 günün 12 aya eşit olarak dağıtılması mümkün değildir. Bu nedenle de bazı aylar 31, bazı aylar da 30 gündür. Yine bu takvime göre yılbaşı, şu an kullanılan takvimden farklıdır. Jülyen takviminde yılbaşı mart ayına denk gelir ve şubat ayı da bir yılın son ayıdır.
Jülyen takviminde imparatorlar bazı aylara kendi isimlerini vermişlerdir. Julius Caesar kendi adını İngilizce karşılığı July olan temmuz ayına vermiştir. Daha sonraki dönemlerde imparatorluk yapan Augustus ise ağustos ayına kendi adını verir. Ancak bir problem vardır. Caesar'ın ad verdiği temmuz ayı 31 gündür ve Augustus kendi ayının 30 gün olmasını istemez. Bu nedenle de ağustos ayının 31 gün olmasını emreder. Bundan sonra da günümüzde olduğu gibi hem temmuz hem ağustos ayı 31 gün olacak şekilde takvim düzenlenir. Ağustosa sonradan eklenen 1 gün, yılın son ayı olan şubat ayından eksiltilir. Bu nedenle de Şubat ayı 4 yılda bir 29 gün, diğer yıllar da 28 gün sürer.

Şubat ayı eskiden 30-29 çekerken Ağustos ayına bir gün eklenmesi sebebi ile 29-28 çekmeye başlamıştır. Şubat kelimesinin kökeni Süryanice Şubat kelimesinden gelmektedir.
Batı dillerindeki Şubat ayının ismi ise Roma’nın Arınma Tanrısı Februus’dan gelmektedir. M.Ö. 700’ lü yıllardan bu yana takvimdeki yerini korumaktadır.


ŞUBAT: Karların alçak kesimlerde azaldığı bir mevsimdir.
Doğu Anadolu ve daha yükseklerde ise kayak keyfi son hızıyla devam eder.
Palandöken (Erzurum)
Uludağ (Bursa)
Sarıkamış (Kars)
Güzel ülkemizin eşsiz tarihi ve doğasını en güzel mevsiminde görmeniz için aylara göre size sunuyoruz. Tatil yapmayı düşündüğünüz ayı inceleyerek keyifli zaman geçirebileceğiniz tatil yöresi seçebilirsiniz.

Alıntı : derszamanı.net

Şubat ayında Doğum Günü olan tüm Gönül Dostlarımın, Doğum Günlerini en iyi dileklerimle kutlarım...

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.

İbrahim Birol
 https://youtu.be/8okje13fkC4






mevsimlerle ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu


Günün Sözü :






 






İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
31 Ocak 2017, Antalya






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder