28 Şubat 2017 Salı

MART AYI






karadeniz uzun göl


Türkiye / Karadeniz uzun göl…


Merhaba Değerli Dostlar,

1 Şubat 2017 tarihli " Baharı Beklemek" adı altında  sizlerle paylaştığım bir yazımda,    "Bahar Aylarının güzelliğinden bahsetmek için henüz çok erken fakat , Atalarımızın bir sözünü hatırlatmadan geçemeyeceğim, " Benzeye benzeye yaz, benzeye benzeye  kış olur." sözünün anlamı bize şunu  anlatır. "Günler birbirine benzer gibi görünse de, hava yavaş yavaş ısınır ve yaz gelir; hava yavaş yavaş soğur ve kış gelir. Bunun gibi, toplumda da değişimler yavaş yavaş gerçekleşir" şeklinde bir yazımı hatırlayacağınızdan eminim, aradan geçen bir aylık sürede değişen hava şartları ile nihayet bahar aylarına hep birlikte ulaşmış  olduk. 
Bahar müjdesi!
Soğuk ve yağışlı hava yerini güneşli günlere bırakıyor. Sıcaklıklar; İstanbul, İzmir, Antalya gibi illerde mevsim normallerinin 2 ile 6 derece üzerinde seyredecek...

İLK BAHAR RESİM ile ilgili görsel sonucu
Bahara hasret kalan Türkiye’ye Meteoroloji uzmanlarından sevindirecek haber geldi. Son haftalarda İstanbul ve batı bölgelerde etkisini gösteren soğuk, yağışlı hava yerini güneşli bahar günlerine bırakacak.

‘İçimizi ısıtacak’
İstanbul’da bugün öğle saatlerinde 16 dereceye çıkacak sıcaklık değerlerinin, İzmir’de 21, Antalya’da ise 22 derece olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da önümüzdeki Salı gününe kadar ortalama sıcaklık değerlerinin 16-17 dereceler civarında olacağı belirtilirken, İzmir, Muğla ve Antalya’daki sıcaklık değerlerinin 20 derecenin üzerinde seyredeceği belirtildi. Ankara Meteoroloji Bölge Müdürlüğü “Güneş, insanların içini ısıtacak” dedi.

Mart ayının başlaması ile birlikte sıcaklık oranlarının mevsim normallerinin üstünde  seyredeceği haberi bizleri çok sevindirdi.
Cemre ne zaman düşecek sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Havaların ısınmasının bir temsili olan cemre, bu yıl ilk iki aşamasını tamamladı. İlk olarak havaya sonra suya düşen cemre, baharın gelişinin temsilcisi oldu. Peki, üçüncü cemre toprağa ne zaman düşecek? İşte, cemrenin tarihi ve bu yıl hangi tarihlerde düştüğünün detayları.
Bahar ve yaz aylarının gelişinin müjdecisi cemreler havaya ve  suya  düştü. İlk cemre 20 Şubat Pazartesi günü havaya, ikinci cemre 27 Şubat Pazartesi günü suya düştü.
bahar resimleri ile ilgili görsel sonucu "Üç tane cemreden söz ediyoruz, bu takvim bilgisi bize cemrelerin düşmesiyle bir müjdeyi beraberinde getiriyor. Her cemrenin düşüşü bizi yaza ve bahara doğru güçlendiriyor, heveslendirip, heyecanlandırıyor. Özellikle bu sene kış mevsimi çok sert geçtiği için cemrelerin düşüşüyle ilgili haberler hepimizin merakı oldu. Cemreler 7 gün arayla düşer ve  her yıl aynı tarihte düşer sadece şubat ayının kaç çektiğine göre bir iki gün farklılık gösterebilir.
 Son olarak " Herkese cemrenin havaya düşmesinde güzel bir gün, suya düşmesinde güzel bir gelecek ve nihayet toprağa düşmesiyle de bereketli bir ömür diliyorum"
Alıntı


Mart Ayı Özel Günleri

FAALİYETİN ADITARİH
Muhasebeciler Günü1 MART
Yeşilay Haftası1-7 MART
Dünya Kadınlar Günü8 MART
Tıp Bayramı14 MART
Dünya Tüketiciler Günü15 MART
Şehitler Günü18 MART
Yaşlılar Haftası18-24 MART
Nevruz Bayramı21 MART
Dünya Ormancılık Günü (*)21 MART
Dünya Şiir Günü21 MART
Dünya Su Günü22 MART
Dünya Meteoroloji Günü23 MART
Dünya Tüberküloz Günü24 MART
Dünya Tiyatrolar Günü27 MART
Dünya Demiryolu Çalışanları Günü27 MART

BURÇ RESİM ile ilgili görsel sonucu


BALIK Burcu 19  Şubat- 20  Mart
                       Balık Burcu 2017 Falı
BURÇ RESİM ile ilgili görsel sonucuBalık burcu, 2017 yılında gerek iş gerekse de özel hayatınızın hemen her bölümünde olumlu gelişmelerle karşı karşıya kalacaksınız. Geçen yıl sizi zorlayan şartlar yavaş yavaş ortadan kalkacak. Gelişmeler artık lehinize dönmüş durumda. Hayatınıza dilediğiniz gibi yön verebileceksiniz. Kendinizi daha iyi hissedecek olmanız, huzurlu ve mutlu olmanızı sağlayacaktır. Bu yıl başlayacak  olan değişim aslında geride bıraktığımız yıldan devam etmekte.

KOÇ Burcu 21 Mart - 20 Nisan
                         Koç Burcu 2017 Falı
Mart ayı daha çok kendinize yöneleceğiniz, hayatı geri plandan algılayacağınız, iş koşturmalarından çok keyfi planların peşine düşeceğiniz bir ay sevgili Koç ve yükselen Koçlar. Evlilik ve ikili ilişkiler evinizin temsilcisi venüs 04 Mart’ta gerilemesine başlarken, bu dönemde sevginizi ortaya koyamama gibi bir takım zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Anlayışı elden bırakmayın. Bir yandan da fiziksel sağlığınıza dikkat edin. Kendinizle olan bağlantılarınız zayıflayabilir, görüntünüzde değişiklik, estetik uygulamalarından uzak durun.  Para evinizin yöneticisi Venüs olduğundan aynı zamanda maddi konularda 15 nisan a kadar sıkışmalara ve sorunlara açık olabilirsiniz. Bu dönemde para harcamalarınızı kontrol etmeye çalışın. Almaktan çok elden çıkarmaya ve satma işlemlerine odaklanın.

"Mart ayında Doğum Günü olan tüm değerli Dostlarımın, Doğum Günlerini şimdiden kutlar, Sağlıklı, Mutlu ve Huzurlu ömürler geçirmelerini dilerim."

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.

https://youtu.be/DmRRVGZ9sr4

bahar mevsimi videoları ile ilgili video
                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder