25 Şubat 2017 Cumartesi

UNUTULMAYANLAR ( 2 )









  
Çok Değerli Dostlar,
" Unutulmayanlar" adı altında yayınladığımız yazı dizimizin bu günkü konuğu  rahmetli Safiye Ayla. 
Kimdir :
 Safiye Ayla Targan, (d. 14 Temmuz 1917, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu – ö. 14 Ocak 1998, İstanbul, Türkiye) cumhuriyet döneminin en tanınmış Türk kadın sanatçılarından.
Safiye Ayla kimdir? Google Safiye Ayla' yı Unutmadı! Cumhuriyet Döneminin En önemli sanatçılarından biri olan Safiye Ayla'ya büyük şeref! Dev Arama motoru Google Ülkemizin En önemli sanatçılarından birini Unutmadı! Atatürk'ün en sevdiği şarkılarını söyleyen Safiye Ayla Kimdir? Atatürk'ün En Sevdiği şarkılar nelerdir?  hayatı ve biyografisi!  
  Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...
En iyi dileklerimle. Esen kalın.
  
  ~ İbrahim Birol ~                                                                                                                                          

Safiye Ayla

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekimTürkiye iki sesle özetlenecek olsa, biri Zeki Müren’dir diğeri ise Safiye Ayla. Kendinden sonra gelen her ses için bir ölçüt oldu, “Bir Safiye Ayla değil ya” dendi mi başlar yere eğildi. Oysa o hayata şanssız başlamıştı. Babası henüz o doğmadan, annesi ise üç yaşındayken öldü. Çağlayan Darüleytamı ’nda büyüdü, ardından Bursa Muallim Mektebi’nde okudu. İstanbul’a ilkokul öğretmeni olarak döndüğünde Eyyubi Mustafa Sunar’ dan müzik dersleri aldı.
Öğretmenlik geride kalmıştı artık, o billur ses gazinoların yankılanmaya başladı. Pürüzsüz sesi, iyi diksiyonuyla ‘farklı’ ydı. Popüler şarkıları da söylerdi klasik Türk müziğinden örnekler de. ‘Çile Bülbülüm’ e başladı mı nefesler tutulurdu. Atatürk’ün onu dinlemekten ne kadar zevk aldığına dair hikâyeler hepimizin malumu. Sesi Çankaya’da çok kez yankılandı. Açılışından itibaren İstanbul Radyosu’ nda sayısız konser verdi, beş yüzden fazla plak doldurdu.
Bugün alışageldiğimizin aksine hayatının bütün ayrıntılarının bilindiği söylenemezdi. Hatta Türkiye İşçi Partisi’ne üye olduğu Nalan Seçkin’in kaleme aldığı ‘Musalladan Şöhrete Safiye Ayla’ isimli kitapta yazılınca epeyce şaşkınlık uyandırdı. Ayla kitapta 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’ e de sitem ediyordu: “Sanıyorum Paşa’ya benim TİP üyesi olduğumu söylediler. O nedenle bana devlet sanatçılığı ödülü verilmedi. Bu yüzden ona kırgın ve küskünüm.



Alıntı :   Ayşegül Civil, Dün, 11:29, Persephone un Çiçekleri

https://youtu.be/TwkSKx3Md3Y                                                          
https://youtu.be/eMRUzEBcc2o


safiye ayla atatürk'ün sevdiği şarkılar şarkılar ile ilgili video



 Günün Sözü :   
"Sanatçı, toplumda uzun çalışmalardan çabalardan sonra, alnında ışığı ilk duyandır."
Mustafa Kemal Atatürk

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
25 Ocak, 2017, Antalya









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder