5 Nisan 2017 Çarşamba

HUZUR HİKAYESİ



Hareketli Akan Dere Gifleri, Hareketi Akan Dereler ve Güzel Manzara Gifleri, İlginç hareketli Akan Dereler ve Güzel Manzara Gifleri, Değişik akan Dereler ve İlginç manzaralar, Fantastik Manzaralar ve Hareketli Akan Dereler, Kendi Yaptığımız Su Dalgas - Göktepe Köyü Web Sitesi


Merhaba Değerli Dostlar,

İç huzuru veya huzurlu olabilmek kelimelerinin  hangi anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliriz, fakat bunları elde etmekte ve  bulmakta sıkıntı yaşarız. Bazı insanların çok yakınında bir yerde durur fakat
bazen bir türlü farkında olamaz insanlar.
 Huzur ve mutluluk farklı şeylerdir. Huzur; sükûnet, ağız tadı gibi yaşamın aranan birer gerçeği olan kavramlarla ifade edilebilirken, mutluluk ondan çok daha farklıdır.. Huzur da mutluluk da hiçbir zaman bir diğeri için garanti vermez insana.
 Huzurlu tüm insanlar mutludur fakat tüm mutlu insanlar huzurlu değildir
huzur (Arapça): dirlik, baş dinçliği, gönül rahatlığı, rahatlık.
mutluluk: bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duyulan kıvanç durumu, ongunluk, kut, saadet, bahtiyarlık. anlamındadır.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın...
 
İbrahim Birol
****
" Pek çok kadın ve erkek, maalesef iç huzurunu bulmakta sıkıntı yaşıyor çünkü günlük hayatın getirdiği stresler ve kişinin karakter yapısı, bazen huzursuzlukların sonsuza kadar sürmesine yardımcı oluyor. Dolayısıyla iç huzuru nasıl sağlanır sorusunu kendine sormaya başlayanların, bir yerden başlayarak kendilerine biraz çeki düzen vermeleri gerekiyor. Çeşitli uzmanların iç huzurunu bulma konusunda yardım niteliğindeki tavsiyelerini sizler için bir araya getirdik

Çoğu kişinin iç huzurundan uzak kalmasının en büyük sebebi, sürekli olarak olumsuz duyguları ve olayları biriktirmek. Başınıza gelen kötü şeyler üzerinde sürekli olarak düşünmek de, onları devamlı göz ardı etmek de maalesef pek huzur verici değil. Yapmanız gereken, kötü gidişatı benimsemek ve bunu hayatınızın bir parçası olarak kabul etmek. İşinizden çıkarılmış olabilirsiniz ancak ne bunu sürekli düşünün, ne de hiç olmamış gibi mutlu numarası yapın. Tek yapmanız gereken hayatınızda bunun gerçekleşmiş olmasını kabullenmek ve ileride sizi iyiye götürecek adımlar için çalışmak.
Düşüncelerinizi sadeleştirmek ve negatif duygulardan arınmak    konusunda sorunlar yaşıyorsanız, günün belli saatlerinde tüm karmaşadan uzak durmaya çalışın ve nefes alıp verme egzersizleriyle kendinizi dinlendirin. Sessiz bir odada bağdaş kurup oturabilir, derin nefesler alarak düşüncelerinizi boşaltabilirsiniz. Bu oturuş hem fiziksel olarak kaslarınızı esnetmenize yardımcı olacaktır, hem de düşüncesiz bir şekilde oturarak zihninizin dinlenmesini sağlayacaktır.
 
Çok hareketsiz yaşamanın da iç huzurunu baltaladığı biliniyor. Bu nedenle günlük olarak yürüyüşe çıkabilir, dışarıda veya evinizde egzersizler yaparak vücudunuzu hareketlendirebilirsiniz. Spor esnasında vücutta salgılanan mutluluk hormonu, hem düşüncelerinizin daha pozitif olmasını sağlayacaktır hem de sağlığınızı koruyarak uzun vadede huzuru yakalamanıza yardımcı olacaktır.
Her insanın dünya üzerinde ilgisini çekecek bir konu mevcut. El işçiliği, müzik, resim, felsefe, okumak, sinema ve televizyon dünyası gibi onlarca farklı alanda ilginizi çeken şeylerle ilgilenebilir, hatta kendiniz bir şeyler üretebilirsiniz. Yetenekli ve meraklı olduğunuz konularda maddi beklentiler içinde olmadan üretimde bulunmak, pek çok insan için dinlendirici ve yenileyicidir. Maalesef ülkemizde hobi etkinliklerine dair bilinç oldukça düşük olduğu için herkes ev-iş kapanında sıkışmakta ve kendini keşfetmekten uzak durmaktadır."

Alıntı : kafekadinca.com

huzur hikayesiHUZUR NEDİR?
Halkı tarafından çok sevilen bir kral, huzuru en güzel resmedecek sanatçıya büyük bir ödül vereceğini ilan eder. Yarışmaya çok sayıda sanatçı katılır. Günlerce çalışırlar, birbirinden güzel resimler yaparlar, eserleri saraya teslim ederler. Tablolara bakan kral sadece ikisinden hoşlanır. Ama birinciyi seçmesi için karar vermesi gereklidir.
Resimlerden birisinde bir göl vardır. Göl, tıpkı bir ayna gibi etrafında yükselen dağların görüntüsünü yansıtmaktadır. Üst tarafta pamuk beyazı bulutlar gökyüzünü süslemektedir. Resim, bakanlara mükemmel bir huzur hissi verecek kadar güzeldir.
Diğer resimde de dağlar vardır. Ama engebeli ve çıplak dağlar. Dağların üstündeki öfkeli gökyüzünden boşanan yağmurlar ve çakan şimşek ise resmi daha da sıkıntılı bir hale sokmaktadır.
Yıldırım, Şimşek Imi, Sağanak, HavaDağın eteklerindeki şelale insana gürültüyü, yorgunluğu hatırlatacak kadar hırçın resmedilmiştir. Kısaca resim, pek de öyle huzur verecek türden değildir.
Fakat kral resme bakınca, şelalenin ardında kayalıklardaki, çatlaktan çıkan mini minnacık bir çalılık görür. Çalılığın üstünde ise bir anne kuşun örttüğü bir kuş yuvası göze çarpmaktadır. Sertçe akan suyun orta yerinde anne kuşun kurduğu yuva izleyenlere harika bir huzur ve sakinlik örneği sunmaktadır.
 
Ödülü kim kazandı dersiniz? Tabi ki ikinci resim... Kral bunun nedenini şöyle açıkladı:
"Huzur hiçbir gürültünün, sıkıntının ya da zorluğun bulunmadığı yer demek değildir. Huzur, bütün bunların içinde bile yüreğimizin sükunet bulabilmesidir."
 Alıntı : sendeyim.com
 Günün Sözü :
 "Mutluluğu başka yerde değil kendi yüreğinizde arayın. Huzurun kaynağı dışımızda değil içimizdedir."

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
5 Nisan, 2017, Antalya

türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder