17 Ağustos 2017 Perşembe

KOMŞUDA BAYRAM TELAŞI








Merhaba Gönül Dostlarım,

Kurban Bayramı ve hemen öncesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili yaklaşırken, bayram tatilinin kaç gün olacağı, tatilin ne zaman başlayıp biteceği belli oldu

2017 Kurban Bayramı bu yıl 1 Eylül tarihinde başlayacak.
"Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak" sorusu yanıtını buldu.

Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla Kurban Bayramı tatili 10 güne çıktı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatıldığını duyurdu.
Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir" dedi.
26 Ağustos 2017 Cumartesi başlayacak tatil 5 Eylül salı günü sona erecek. Bayram tatil günlerinin açıklanması üzerine Komşumuz Yunanistan' ın  Türkiye' den gelecek olan turist sayısını göz önünde bulundurarak aşağıda belirtilen kararları hep birlikte  öğreneceğiz.
Her ne kadar yazıda belirtilenlerin   Güzel bir kurgu; bunlar gerçek olmasa bile Yunan Adaları modası var gerçeğinin yanı sıra, Yunanistan' da tatil yapmak Türkiye' de tatil yapmaktan çok daha ucuz olsada...Bu sebeple son zamanlarda yerli turizm bu ülkeye yöneldi.. Lakin yeşil pasaport olmadan Yunanistan'dan vize almak bayağı zahmetli bir iş.. Bir sürü belge istiyorlar... gibi bazı okuyucu yorumları yazı sonuna eklenmiş...

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın.. 

yunan bayrağı resmi ile ilgili görsel sonucu
Kurban Bayramı Tatilinin 10 Gün Olarak Açıklanmasının Ardından Yunanistan'da Olağanüstü Hal İlan Edildi...
Bakanlar Kurulu tarafından Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olarak ilan edilmesi Yunanistan'ı karıştırdı. Türk turist istilasına karşı olağanüstü hal ilan edilen ülkede ikinci bir emre kadar tüm izinler iptal edilirken, ülkedeki gıda rezervlerinin yetersiz kalması ihtimaline karşı AB'den yardım istendi.
"10 günümüz var"
Haberin duyulmasının ardından Yunan Devlet Televizyonu ERT1'den halka seslenen Başbakan Aleksis Çipras, olağanüstü hal kararıyla birlikte ülkede seferberlik ilan edildiğini açıkladı. Gerekli hazırlıkları yapmak için önlerinde çok sınırlı bir süre olduğuna dikkat çeken Çipras "10 gün sonra yüzbinlerce Türk, 4 kişi içkisiyle, mezesiyle, balığıyla sofra kurdurup 35 Euro hesap gelmesini övmek için gelecekler. 'Abi adam gibi muamele görüyorsun, şezlong parası diye bir şey yok mesela adamlarda' demek için gelecekler. Eğer şimdiden hazırlanmaya başlamazsak o kadar adama ne meze yetiştirebiliriz, ne uzo, ne de şezlong..." sözleriyle ülkenin ciddi bir kıtlık tehditiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.
Çipras, ülkede eli çatal-bıçak tutan herkesin bu akşamdan başlayarak artık hangi mezeyi biliyorsa onu yapması gerektiğini belirtirken, Yunan Deniz Kuvvetleri'ne de bu geceden itibaren sivil teknelerle birlikte balık avına çıkacağını ifade etti. Fabrikaların yetersiz kalma ihtimaline karşı OHAL süresince evde kaçak Uzo üretimini de serbest bıraktıklarını açıklayan Yunanistan Başbakanı, "Elinden öyle işler gelen varsa hiç çekinmeden başlasın. Anason temini konusunda biz kendilerine yardımcı olacağız. Artık 3-5 turist kör falan olursa ona da yapacak bir şey yok. Neticede bu bir vatan davasıdır" diyerek herkesi taşın altına elini koymaya çağırdı.


AB'den yardım istendiyunan bayrağı resmi ile ilgili görsel sonucu
Her ihtimale karşı Avrupa Birliği'ne gıda ve şezlong yapımı için kereste yardımı konusunda başvurduklarını ve sonucun olumlu olmasını beklediklerini söyleyen Çipras, vatandaşları rahatlatıcı mesjalar da verirken son olarak şunları kaydetti:
"Benden sonra bir yere ayrılmayın, '300 Spartalı' filmi yayınlanacak. Şanlı ecdadımızın, kalabalık istilacılara kısıtlı imkanlarla nasıl günlerce karşı koyduğunu bir kez daha çoluğunuzla çoocuğunuzla hep birlikte izlemenizi istiyorum. Onlar yaptıysa biz de yapabiliriz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım. Kaldı ki şurada 1 hafta yani, sonra izinleri biter dönerler. Çok da şeyapmayın..."

Bayram Tatili İçin Aşırı Uygun Fiyata Yunan Adaları Turu Alan Çift, Teknedeki Herkesin Arapça Konuşmasından İşkillenmeye Başladı...

Alıntı : Prsephone'un çiçekleri, Özlem Aral

https://youtu.be/HCOhSSUCZOc                                                  Günün Sözü:                     

turizm ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucuyunanistan ile ilgili video ile ilgili videohttps://www.facebook.com/giorgos.lazaridis.336/videos/233502783353115/

İbrahim Birol,   http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr
17 Ağustos, 2017, Antalya


türkiye simgesi resim ile ilgili görsel sonucu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder