2 Eylül 2017 Cumartesi

SONBAHARI YAŞAMAK...(1)



Ve odanıza sonbaharın mis gibi taze kokularını getirerek huzur dolu bir ambiyans yaratırsınız.



Merhaba Gönül Dostlarım,

Sıcak yaz günlerini geride bırakarak en güzel mevsimlerden biri olan sonbahara girmiş bulunuyoruz. Yerlerdeki sarı yapraklar, aniden kararan hava ve yağan yağmur bizlere yılın en romantik günlerini sunuyor.  Sonbaharın özelliklerini saymak istediğimizde, sararıp yere düşen yaprakların üzerinde yürümenin yanı sıra, eğer yağmura hazırlıksızsanız yağmur sizin için bir işkenceye dönüşebilir. Oysa sonbahar mevsiminde yağmura her zaman hazırlıklı olmalısınız. Evden çıkarken şemsiyenizi çantanıza attığınızda gün içerisinde yağan yağmur asla size rahatsız edici gelmeyecektir. Hele ki yağmurda ıslanmayı sevenler için sonbahar mevsiminde sarı yapraklar arasında yağmurda yürümek paha biçilemez bir duygu olabilir.

Sonbaharı sevmek için bir başka nedense yaz aylarında uyku uyumadığımız geceler
den sonra serin serin battaniyemizle yorganımızla yattığımız bir mevsim olmasıdır. Deliksiz uykular sayesinde sonbaharda çok daha dinlenmiş bir şekilde uyanırız.

  Yaza veda, sıcağa veda, kuşlara da veda… Gözlem yapmak için iyi zamanlama.


4siberalem
Sonbaharın Özellikleri :                    
Havalar soğumaya başlar.
Yapraklar sararır ve yaprak dökümü başlar.
Kuşlar göç etmek için uçmaya başlarlar.
Gündüzler kısalıp geceler daha uzun olur.
Yağmurlar daha sık yağar gökyüzü genellikle bulutlu geçer.
Ekinler ekilmeye başlanır.
Okullar açılır tatil biter. iş hayatı başlar.



Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... 
En iyi dileklerimle. Esen kalın.. 
~ İbrahim Birol ~
 ****
Sonbahar 23 Eylülde başlayarak 21 Aralığa kadar devam eden, yazla kış arasında bir geçiş mevsimidir. Sonbahar, kış ayının habercisidir. Bu mevsimde havalar yavaş yavaş soğuyarak, kışa hazırlık yapılması için insanları uyarır. Ağaçlar yemyeşil güzelliklerini kaybederek yapraklarını dökmeye, bitkiler sararmaya, hayvanlar kışa hazırlık yapmaya başlarlar. Sonbaharda diğer mevsimler gibi istikrarlı bir hava olmadığı için insanların çok dikkatli olması gerekir.

Sonbahar, dört mevsimin içinde her yönden bolluk özelliğini gösterir. Sebzeler, meyveler ve bütün gıda maddeleri tam manasıyla olgun ve bol olarak bu mevsimde vardır. Bu mevsim, kış mevsiminin habercisidir. İnsanların kışa hazırlanmaları için, bazı uyarıcı görevleri vardır: Havaların bazen soğuk, bazen yağmurlu, bazen açık olması bunlara Örnektir. Bu bakımdan sonbahar mevsimi kış hazırlıklarının hızlandığı bir zamandır. Turşuların kurulması, odun-kömürün alınması, yünlü kumaşların hazırlanması, bu mevsimin önemli özellikleridir.

Sonbahar mevsimi yaz ile kış mevsimi arasında bir köprü gibidir. Havaların değişik bir atmosferde seyretmesi, insan sağlığı, ziraat ve hayvancılık, meyvecilik için tehlikeli olabilir. Bunun için çok dikkatli olmalı ve tedbirleri ihmal etmeden yerine getirmelidir. Bu mevsimde nezle, grip ve buna benzer hastalıklar çok görülmektedir. Giyimde, yemede, içmede çok dikkatli olmalı, C vitaminini eksik etmemelidir.

 Alıntı :   turkcebilgi.com

Günün Sözü :
İlgili resim"Kavgayı, bir yaprağın üzerine yazmak isterdim sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye..
Öfkeyi, bir bulutun üzerine yazmak isterdim yağmur yağsın bulut yok olsun diye..."
Yılmaz Güney


https://youtu.be/qKcD8WQkrkc                   

youtub sezen aksu Sonbahar ile ilgili video                                              ~

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
2 Eylül 2017, Antalya








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder