27 Eylül 2017 Çarşamba

İSTANBUL' UN MEYHANE REHBERİ



KÖR AGOP MEYHANESİ RESİM ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Gönül Dostlarım,

İstanbul' un eski mekanlarını tanıtmaya devam ediyorum, akşamcılara" Bir Meyhane Rehberi" adı altında eski bir gazete kupürünü yazıma resim başlığı yaptım, yazı başlığına da " İstanbul' un Meyhane Rehberi"  adını verdim,  burada isimlerini tek tek  sayamayacağım onlarca mekan hepsinin bir adının yanısıra birde  ayrı ayrı değişik ve çok ilginç  hikayeleri var. Yazımızın başlık resminde bu mekanların bazılarının isimlerini göre bilmek mümkün.
Kumkapı Mekanları ayrı bir semt ve çok farklı mekanların bulunduğu  Kör Agop' un yanısıra Tiryaki, Kalamar, Historical gibi adlarını burada yazamayacağımız daha bir çok mekanlardan yazımda ancak bunlardan  bir tanesinin adını  ve kısa bir hikayesini sizlerle paylaşmak  istiyorum.

Kumkapı Mekanlarından biri olan Kör Agop' un Meyhanesi.

kör agopun meyhanesi resim ile ilgili görsel sonucuTarihi dokusunu hala koruyan bir mekana daha geldik. 1938 yılında kurulan bu mekan şu güne sağ salim gelebilmiş durumda ve Kumkapı’ nın en gözde meyhaneleri arasında. Ahşap duvarlar, eski tarz masa sandalyeler ortamı tam bir eve dönüştürüyor. Böyle sıcak ve samimi bir ortamda yapılacak sohbetleri siz düşünün.
Şunları not edin ve yemeden dönmeyin; terbiyeli balık çorba, akciğer yahni, sıcak fasulye, topik, balık buğulama, ahtapot ve lakerda.
Bir de canlı fasıl geceleri var. Eğlencenin dibine vurmak istiyorsanız bu mekan ideal.
Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 


Dededen Toruna Kör Agop…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder