10 Ekim 2017 Salı

HAYALLERİNE PEDALLA (2/2)



bisikletli kütüphaneci hakan yücel ile ilgili görsel sonucu
.

Merhaba Gönül Dostlarım,

" Hayallerine Pedalla " başlıklı dünkü yazımın beklentilerin üzerinde görüntü ve beğeni sayılarına ulaşmış olması  yazımın devamını yazıp yazmamam konusunda beni bir hayli zorladı, pekala bu kitapların dağıtımından sonra bu bölgede ne gibi değişiklikler, gelişmeler oldu, sevgili Hakan daha neler yaptı ve nasıl bir farkındalık yarattı acaba dersiniz.

Milliyet gazetesi benim bu sorularımın yanıtlarını aşağıdaki yazıyla yeteri kadar vermiş oldu. Ben de bu gelişmeleri yazı ve bir kaç kare resimle sizlerle paylaşmak istedim.

Sayın Hakan Yücel' le birlikte, tüm emeği geçenlere,  Bitlis ve civar  köylerinde farkındalık yarata bilme adına yapmış oldukları bu tür çalışma ve  girişimlerinden dolayı sonsuz teşekkür ve sevgilerimizi yolluyoruz. Bu ülke sizlerle gurur duyuyor...

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...


Bitlis İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, başarılı çalışmalara imza atarak 4 yılda kütüphanenin üye sayısını yüzde 100 arttırdı.

4,5 yıldır Bitlis İl Halk Kütüphanesinde görev yapan Yücel, mesai saatleri dışında bile kütüphanecilik mesleğine devam ediyor. Genç ve başarılı kütüphaneci Yücel, personellerle birlikte bir dizi başarılı çalışmalara imza atarken, 53. Kütüphane Haftası münasebeti ile Bitlis İl Halk Kütüphanesi Türkiye genelinde bin 137 kütüphane arasında ‘yılın kütüphanesi’ ödülüne layık görüldü. Hakan Yücel, mesai saatlerinde dışında kitaba ihtiyacı olan köy okullarına bisikleti ile kitap götürürken, kendisine meslek büyüğü Mustafa Güzelgöz örnek aldığını söyledi. Yücel, güler yüzlü personel sayesinde insanların kütüphaneye olan ilgilerinin daha da arttığını söyledi. Hakan Yücel, "4,5 yıldır Bitlis İl Halk Kütüphanesinde görev yapmaktayım. Kütüphanemizde 4,5 yıl boyunca gerek yetişkinlere gerekse çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler ve etkinlikler düzenlemekteyiz. Aynı zamanda bunların duyurulmasını sağlıyoruz. Sosyal medya aracılığı ile kullanıcılarımıza ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Kütüphanemizde güler yüzlü personelimizle birlikte çok güzel bir sinerji yakalamış durumdayız. İlk geldiğimiz yıllarda kullanıcı sayısı 3 bin civarında bir kullanıcımız varken şu anda sayımız 5 bin 800’leri geçmiş durumdadır. Bu sayı verdiğimiz hizmetin kalitesinden dolayı giderek artmaktadır. Bu da bizleri çok mutlu etmektedir. Yaptığımız bu çalışmaların sonucunda 53. Kütüphane Haftası nedeniyle 1949 yılında Adnan Ötüken tarafından kurulan Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından kütüphanemiz halkla ilişkiler dalında bin 137 kütüphane içinde ‘yılın kütüphanesi’ ödülünü almıştır.
 Bu da bizler hem gururlandırmış hem de mutlu etmiştir. Bunda emeği geçen tüm personel arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Kütüphanenin üye sayısının giderek arttığını ifade eden Yücel, "Üye sayımızı Türkiye çapında nüfus bazında hesapladığımızda 48 bin 900 nüfuslu Bitlis’te 5 bin 800’ün üzerine çıkmış bir üye sayımız var. Diğer illere baktığımıza zaman; il ve ilçelerin tamamını hesaplarsak, bin 137 kütüphane arasında ilk 25 arasında yer alabileceğimizi düşünüyorum. Bu da bizlerin çok iyi bir seviyede olduğunu gösteriyor. Bize moral veriyor. Aynı zamanda da kullanıcılarımıza hizmet verirken bu şekilde bilgileri kullanarak onların kütüphanemize daha da çok gelmesini, daha çok bizlere elçilik yapmalarına vesile olmaya çalışıyoruz.

 Kullanıcılarımızın düzenli bir şekilde artarak gelmesindeki en önemli sebepleri de Ankara’da bulunan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından güncel kitapların kütüphanemize sağlanarak aynı zamanda senede bir kere de ödenek ayrılarak kullanıcılarımız tarafından talep edilen kitapların satın alınarak raflara koyulmasıdır. Kullanıcılarımız güncel kitapların bulunmasından dolayı kütüphanemizi daha çok tercih etmektedirler. İstedikleri kitapları istediği zaman bulabilmekte ve elde edebilmektedirler" şeklinde konuştu.
Kütüphanede bulunan kitap kumbarasına atılan kitapları köy okullarına bağışladıklarını anlatan Yücel, "Kumbaraya kullanıcılarımız tarafından bağışlanan ve hediye edilen kitapları, kendilerine bilgi vermek kaydıyla köylere götürüyoruz. Ben mesaim bittiği zaman hediye edilen kitapları köylere kendi bisikletimle götürüyorum. Bunu yapma amacım, vefat eden kütüphaneci meslek büyüğümüz Mustafa Güzelgözü anmaktı. Aynı zamanda ondan da ilham aldığımı, onun çalışma disiplinini örnek alarak, onun benzerini bisikletle Bitlis’e uyarladım. Bu sayede bir köy okula 100 adet kitap hediye ettik. Bunun devamı havalar düzelip yağışlar azaldığı zaman yapacağız. Şu anda gideceğim köylerin planlarını yapıyorum, ilk fırsatta tekrar bisikletimle köylerimize kitap götürmeye devam edeceğim" dedi.
Alıntı : milliyet.com.tr



Günün Sözü :

kütüphane ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu


İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
10 Ekim 2017, Antalya






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder