13 Aralık 2017 Çarşamba

ADIM ADIM NOEL' E DOĞRU




İlgili resim


Merhaba Gönül Dostlarım,

Noel ile ilgili küçük bir bilgi vermek istiyorum

Hıristiyan  aleminde Advent dönemi 30 Kasım Pazar günü başlar. Noel' e kadar geçen 24 gün için 24 küçük sürpriz. 20' nci yüzyıla dayanan bir Alman geleneği olan Advent Takvimi dünya çapında giderek daha fazla tanınır hale geliyor. Aralık ayında Noel' e kadar geçen her gün için bir hediye... Advent takvimi sadece çocuklara değil, büyükler tarafından da çok seviliyor. Hazır alınmış, evde yapılmış çikolataları veya oyuncaklarla dolu paketler hazırlanır... 

Advent takvimi geleneği 20' nci yüzyıla dayanıyor. 16.yüzyıla kadar çocuklar hediyelerini 6 Aralık' ta yani Aziz Nikola gününde alıyordu. Martin Luther' in kurucusu olduğu Protestanlık mezhebinde ise azizlere inanılmaması sebebiyle bu gelenek değişerek, hediyeler 24 Aralık' ta yani Noel' de verilmeye başlandı. 

Alıntı : dw.com



Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini
bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... 
En iyi dileklerimle. Esen kalın... 

Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...
İbrahim Birol

****

Dünyadan 13 "İlginç" Yılbaşı Geleneği


İnsanların yeni yılın güzel geçmesi için inandığı bazı inanışları sizin için topladık!

İşte geldik bir yılın daha sonuna. Ülkemizin ünlü yıl sonu trendi "Yılbaşı kutlanmalı mı kutlanmamalı mı" muhabbetleri yine zirveyi zorluyor. Siz takmayın kimsenin lafını, gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın dostlar. İşte size Müslüman, Hristiyan, Budist, Ateist, Dindar, Kindar, Hırsız diye ayırmadan dünyanın her yerinden ilginç yılbaşı geleneklerini...
1. Çin
1. Çin


Çinliler, kutlamalara başlamadan önce geçen yıldan kalan kötü şansı göndermek için evlerini iyice temizliyorlar. Ayrıca şans ve bereket getirmesi için evlerine çeşitli çiçek ve bitkiler satın alıyor ve kırmızı zarfların içinde çocuklara şans parası dağıtıyorlar.

2. Japonya                                                                  

2. Japonya


Japonlar yeni yıl karşılarken hem kötü ruhları kovması hem de mutluluk ve iyi şans getirmesi için kapılarının önüne ip asıyor. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde ise kahkaha atmaya başlıyorlar. Bunun nedeni de neşeli ve şanslı bir yıl geçirmek.

3. Hollanda                                                                                                            


3. Hollanda











Hollanda'da hem bir önceki yılın ruhlarını göndermek hem de yeni yılı karşılamak için sokaklarda yakılan ateşlerde yılbaşı ağaçları ateşe veriliyor.

4. İsviçre                                                              

4. İsviçre

İsviçre' de yeni yılda insanlar iyi ve kötü ruhları simgeleyen çeşitli kostümler ve şapkalar giyerek yeni yılı karşılıyorlar.

5. Almanya                                                            

NOEL BABA RESİM ile ilgili görsel sonucu5. Almanya
Almanya' da yılbaşında insanlar eritilmiş kurşunu soğuk suya atarak, kurşunun şeklinden geleceği tahmin etmeye çalışıyor.

6. Danimarka


6. Danimarka

Danimarka'da insanlar eski tabakları yılbaşı gecesi için saklıyor ve gece yarısından önce en sevdikleri arkadaşlarının kapılarının önünde kırarak hem onu sevdiklerini gösteriyor, hem de kötü şansın gitmesini amaçlıyor.

7. İspanya                                                                

7. İspanya

İspanya' da en önemli gelenek ise yılbaşında üzüm yemek. Saatler gece yarısını göstermeden önce herkes 12 üzüm tanesini hazırlıyor ve gece tam 00.00'da üzümlerini yiyor.

8. İskoçya


8. İskoçya

İskoçya' da saatler gece yarısını vurur vurmaz eşin dostun evine "ilk ayak" basan olmak için bir yarış başlar. İlk ayaklar gittikleri evlere para, ekmek, tuz, kömür, viski gibi kültürel bolluk sembollerinden de götürürler.

10. Yeni Zelanda

11. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda' da yeni yıla girildiğinde herkes sokaklara dökülür ve mümkün olduğunca yüksek sesle tencere tava çalınır. 

11. Brezilya

13. Brezilya

Brezilya' da yeni yıla girerken 7 dalga üzerinden atlarsanız şansınızın iyi olacağına inanılır. Ayrıca kötü ruhları uzaklaştırmak için yılbaşında beyaz giyilir.

12. Rusya


17. Rusya

Rusya' da ise insanlar dileklerini küçük kağıt parçalarına yazar, bu kağıtları yakar, sonra yanık kağıdı şampanya bardaklarına atıp bu şampanyaları içerler. Tuhaf değil mi?

13. Anadolu/ Türkiye


18. Anadolu

Anadolu'daki ilginç inanışlar, Dünyada olduğu kadar ülkemizde de insanlar yılbaşına girerken yeni yılın güzel geçmesi için bazı yörelerde çeşitli adetleri yerine getiriyor. Bunlardan bazıları ise şöyle:

''Yılbaşı sabahı oluktan en erken kim su getirirse o zengin olur. Yılbaşına dört beş gün kala değirmen kurulur, un kapları doldurulur, yeni yıla dolu kaplarla girilir ki o yıl un kapları hep dolu olsun. Yılbaşı gecesi eve öküz çıkartılır. Öküz eve girerken sağ ayağını atarsa o yıl bereketli geçeceğine inanılır. Yılbaşı gecesi evin kadını fasulye tanelerini, evde bolluk ve bereket olsun diye evin duvarlarına fırlatır.''
Alıntı : onedio.com.tr

Günün Sözü :
Ho ho ho! Yepyeni bir yıla sevgiyle, sevenlerinizle, sevdiklerinizle merhaba deyiniz? Noel Babanız…

noel ile ilgili güzel sözler ile ilgili görsel sonucu

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
13 Aralık 2017, Antalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder