28 Aralık 2017 Perşembe

BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK



bülbülü öldürmek resim ile ilgili görsel sonucu




 Yabancı  Romanlar
                                  


Yılbaşı ile ilgili yazılarımı noktaladıktan sonra, bugün sizlere  Harper Lee' nin yazdığı  Romanı ve daha sonra filmi yapılan, dünyada 40 dile çevrilen ,Amerika' da  okullarda ders kitabı olarak okutulan bu kitabı tanıtmaya  çalışacağım.
Kitabı okuyan veya filmini izleyen Gönül Dostlarımı Romanı bir kez daha okumaya veya filmini izlemeye davet ediyorum.  Dünyadaki  haksızlıkların ve Adaletsizliğin günümüz şartlarındaki boyutlarının  nereden nereye geldiğini hep beraber irdeleyelim.
 1960 yılında yayımlandığından bu yana bütün edebiyatseverlerin gönlünde özel bir yer edinen, Pulitzer ödüllü Bülbülü Öldürmek Amerika'nın güneyinde yaşanan ırkçılığı ve eşitsizliği bir çocuk kahramanın, Scout Finch'in gözünden anlatıyor. Harper Lee, kullandığı yalın ama çarpıcı dil aracılığıyla adalet, özgürlük, eşitlik ve ...

Önce Kendinizi Sevin  sonra da Sevdiklerinizin ve sahip olduklarınızın değerini bilin ki,
Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir...


BÜLBÜLÜ  ÖLDÜRMEK

            
harper-lee                                   

Ön KapakBülbülü Öldürmek, Harper Lee' nin 1960'da yayınlanan Pulitzer ödüllü romanı. Yayınlandığı dönemde büyük bir başarı kazanarak, modern Amerikan Edebiyatı' nın klasikleri arasına girdi. Vikipedi

İlk Yayınlanma Tarihi: 11 Temmuz 1960
Yazar: Harper Lee

Sayfa sayısı: 281 Sonraki kitap: Tespih Ağacının Gölgesinde                                                           
Karakterler: Atticus Finch, Boo Radley, Jem Finch, Bob Ewell
Sel Yayıncılık

     Harper Lee


1960 yılında yayımlandığından bu yana bütün edebiyatseverlerin gönlünde özel bir yer edinen, Pulitzer ödüllü Bülbülü Öldürmek, Amerika’nın güneyinde yaşanan ırkçılığı ve eşitsizliği bir çocuk kahramanın, Scout Finch’in gözünden anlatıyor.
Harper Lee, kullandığı yalın ama çarpıcı dil aracılığıyla adalet, özgürlük, eşitlik ve ayrımcılık gibi hâlâ güncel temaları, Scout’  ın büyüyüş öyküsüyle birlikte dokuyarak, iyilik ve kötülüğü hem bireysel hem de toplumsal düzeyde mercek altına alıyor. Bir “zenci”nin haksız yere suçlanması üzerinden gelişen olaylar; önyargılar, riyakârlık, sınıf ve ırk çatışmalarıyla beslenen küçük Amerikan kasabasının sınırlarını aşıp, insanlar arası ilişkide adaletin ve dürüstlüğün önemini anlatan evrensel bir hikâyeye dönüşüyor. Etkileyici gerçekliği ile ürperten, “insani” vurgusuyla sarıp sarmalayan, çağdaş dünya edebiyatının en önemli örneklerinden biri olan bu klasik roman, Ülker İnce çevirisiyle tekrar Türkçede.

“İstediğin kadar saksağanı vur vurabilirsen ama unutma, bülbülü öldürmek günahtır.”

   Alıntı : Kitapyurdu.com

https://youtu.be/BAB9vFpCzVk                                        https://youtu.be/FN7dbfT7Wiw
                  

bülbülü öldürmek video ile ilgili video
          Günün Sözü :
" Bir insanı gerçekten anlamanın tek yolu, dünyayı onun gözleriyle görmektir."      

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
28 Aralık 2017, Antalya                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder