28 Ocak 2018 Pazar

SÖZ KONUSU VATAN' SA...

























Merhaba Gönül Dostlarım,

' Gerçek Dostlar' Ailesine güzel bir Pazar Tatili geçirmeleri dileklerimle,

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin' e yönelik Zeytin Dalı Harekatı' nın bugün 9. Günü. Türkiye'nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması olarak tanımlanan. Operasyon kapsamında "Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup, teröristleri etkisiz hale getirmek dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak" da amaçlanmaktadır.
Bu eşsiz vatanımızı bölmeye çalışan dış mihraklara ve Teröre karşı ikinci bir İstiklal Savaşı verdiğimiz bu günlerde ulus ve millet olarak kenetlenmemizin ve dayanışma içinde olmamızın tam zamandır.  
Allah Türk Silahlı Kuvvetlerimize bu operasyonda zeval vermesin, yardımcısı olsun ve Gazaları Mübarek olsun. En az hasarla geri dönmesi en büyük dileğimiz.

Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı’nın 8. günü! Sıcak temas sürüyorZeytin Dalı’nda 8. gün… TSK ve ÖSO Ali Bekki’yi ele geçirdi! Son dakika haberleri

Bu konuyla ilgili iki ayrı yazıdan ilki Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Taha Akyolu' n sayfamızın başlığı olan " Söz Konusu Vatansa..." sözü hakkında düşüncelerini anlatıyor, diğeri ise içinde bulunduğumuz şu günleri anlatan Gülse Birsel' in çok güzel bir yazısını   sizlerle paylaşmak istiyorum.                                                                                                         

Hürriyet yazarı Taha Akyol, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Milli Mücadele'nin kazanılmasında sadece savaşların etkin rol oynamadığını, Ankara hükümetinin başarılı diplomasisi sayesinde de olduğunu belirtti. Akyol, "Başta Mustafa Kemal, Milli Mücadele liderleri “söz konusu olan vatansa”, hiçbir ayrıntıyı “teferruat” saymadılar, kılı kırk yardılar. Zaten Atatürk’ün böyle bir sözü yoktur; onun ayrıntılara dikkat özelliğine de terstir. Milli Mücadele’yi savaşlardan ibaret sanmak yanlıştır" diyerek bugün siyaseti ve diplomasiyi en rasyonel, en başarılı şekilde bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

Taha Akyol'un "Söz konusu vatansa..." başlığıyla yayımlanan (22 Eylül 2017) yazısından bir bölüm şöyle:


‘Kılı kırk yarmak'

Kurtuluş Savaşı devam ederken Ankara hükumeti başarılı diplomasiyle Roma ve Paris’ te temsilcilik açtı, bunlardan silah ve kamyon satın aldı.Büyük Taarruz’dan önce Mustafa Kemal Paris ve Londra’ ya Yusuf Kemal ve Fethi Beyleri gönderdi; diplomasi yapmak, savaş yorgunu Avrupa’da Türkiye lehine izlenim yaratmak için...
Avrupa basınında Türkiye lehine yazılar, Avam Kamarası’ nda Türkiye lehine konuşmalar başlamıştı.
Başta Mustafa Kemal, Milli Mücadele liderleri “söz konusu olan vatansa”, hiçbir ayrıntıyı “teferruat” saymadılar, kılı kırk yardılar.
Zaten Atatürk’ün böyle bir sözü yoktur; onun ayrıntılara dikkat özelliğine de terstir.
Milli Mücadele’yi savaşlardan ibaret sanmak yanlıştır.
Siyaseti ve diplomasiyi en rasyonel, en başarılı şekilde yürüttüler, bize muazzam bir tecrübe bıraktılar; bugün bunları bilmeye çok ihtiyacımız var.
Önce Kendinizi Sevin, sonra da Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın ve size değer verenlerin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun... En iyi dileklerimle. Esen kalın... 
Unutmayın ki, sizin beğenmediğiniz yaşantınız, bir başkasının hayali olabilir.


Savaşlar Bitmemiş Hala


“AZEZ-MARE hattı”, “Burseya Dağı”, “Afrin”, “Menbiç”, “hava taarruzu”, “obüsler”, “çok namlulu roketatarlar”, “sınır hattında cep açılması”...

Askeri terimlere, bölgedeki yer isimlerine aşina olmaya başladık. Elimiz günlük işlerde, ama gözümüz haberlerde, yüreğimizde bir ağırlık...
Gördük ki...
“Bütün dünya buna inansa, insanlar el ele tutuşsa, hayat bayram olsa” filan palavra, bu kadar yüzyılda dünya bir arpa boyu yol gitmemiş..
Savaşlarımız daha bitmemiş...
Ben askeriyeden, stratejiden, silahtan, jeopolitikten anlamam. Bu tür haberleri iki-üç kere okuyorum kavramak için.
Ama insan hikayelerinden anlarım. Onun için şehitler beni darmaduman ediyor.
Şimdiden 2 şehidimiz var. İki gencecik, cesur adam.
Fotoğraflarına baktım. Ve en çok da o özel günlerde çekilmiş mutlu fotoğrafları vuruyor beni.
İlk şehit, astsubay üstçavuş Musa Özalkan’ ın fotoğrafı... Yanında güzel bir genç kadın, ellerinde bir buket çiçek. Şehidimizin üzerinde takım elbise ve kravat var. Özel bir gün belli ki. Eşiyle bir kutlama olabilir, hatta söz-nişan günleridir belki. Eşine kolunu atmış, objektife gülümsüyorlar.



Zeytin Dalı Harekatında 2 şehit 11 yaralı!Dün yitirdiğimiz üsteğmenimiz Oğuz Kaan Usta’ nın fotoğrafları... Yanında öğretmen olan eşi, küçük kızları, önlerinde bir doğum günü pastası, mumları üflüyorlar. Başka bir fotoğrafta, arkadaşlarıyla neşeli bir yemekteler.
Size minnettarız...
Lütfen o fotoğraflara tek tek bakın.
Yine gördük ki...
Vatan söz konusuysa başı açığı-kapalısı, içki içeni içmeyeni, sokakta kahkaha atanı atmayanı, imam hatibe gideni-düz liseden mezun olanı filan falan yok. Bunlar teferruat bile değil. Vatan söz konusuysa sadece “vatan”daş var!
Gördük ki...
Memleket meselesinin saçla başla, örtüyle, partiyle, giysiyle, cepkenle, kökenle, doğduğun şehirle, yaşam tarzınla, attığın oyla alakası yok. Buraya ait hissetmeyle alakası var, “Bu memleketli” olmakla alakası var.
Gördük ki...
“Ülke bütünlüğü”, “Sınır güvenliği” denince, artık “Sen-ben”, “Senden-benden” işi bitiyor. “Biz”lik başlıyor. Çünkü “Vatan bizim”!
Ve hakikaten bu noktada “Sizler-bizler-onlar” diye ayıranların, “Birileri ve diğerleri”, “Esaslar ve ötekiler” diye ayrıştıranların artık susması, iç siyaset malzemelerini dondurması gerekiyor.
Gördük ki...
Sınırımızda savaş olsa da hayat devam ediyor...
Ama hayat devam etse de orada canlar gidiyor ve canımız çok yanıyor.
Bu yazıyı yazarken televizyonda haberler açık yine. Afrin’ e giden askerlerimizin görüntüleri. Biri kameralara el sallarken “Düğüne gidiyoruz” diyor...
Gördük ki..
Savaşlar bitmemiş hâlâ...
Bari biz kendi içimizdeki psikolojik savaşları bitirelim..!

gülse birsel ile ilgili görsel sonucu


Gülse Birsel


Günün Sözü:


vatan ile ilgili atatürk sözleri ile ilgili görsel sonucu



İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/

28 Ocak 2018, Antalya




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder